Volg de weg
van het water

Erfscheidingsput opzoeken zonder te graven?
Flowtrackers® maakt het mogelijk.

Vrijwel binnen iedere gemeente is het een bekend fenomeen: Het opsporen van de erfscheidingsput. Ondanks de meest recente revisie van het rioolstelsel, is het lastig om de overname put aan te wijzen. Mochten er dan ooit klachten komen m.b.t. het rioolsysteem blijft het toch vaak een intensieve zoektocht waarbij gemeten, gegokt en ruwweg gegraven dient te worden. Kortom: een kostbare en inefficiënte procedure.

Om data vast te kunnen leggen, is het voor u, als rioolbeheerder, dus van essentieel belang een betrouwbare revisie te hebben van het stelsel en de erfscheidingsput. Tegenwoordig is die verslaglegging gelukkig al wel veel beter aangezien er ingemeten kan worden o.b.v. X-Y-Z coördinaten, maar de wens is ook om in het veld snel en eenvoudig de overnameput aan te kunnen wijzen, zonder verdere rompslomp voor u. En daarvoor biedt Flowtrackers® vanaf nu een oplossing!

Hoe werkt het?

De Flowtrackers® deksel wordt op een standpijp gemonteerd welke tot maximaal 30 cm onder het uiteindelijke maaiveld komt waardoor het straatwerk vervolgens gewoon op de normale manier aangebracht kan worden. Na installatie gaat de Flowtracker in de ‘slaapstand’.

Mocht er een uiteindelijk een noodzaak zijn om de overname put te detecteren en op te graven dan wordt met behulp van Flowtrackers® detectie apparaat een signaal uitgezonden waardoor de sensor uit de slaapstand komt. Zodra de Flowtracker wordt gescand, kan via speciaal ontwikkelde software exact bepaald worden dat de sensor recht onder het detectie apparaat in de grond zit. Eenvoudig, snel, betrouwbaar en kostenefficiënt en dat zonder accu’s, batterijen of andere stroombronnen op c.q. in de deksel.

Onze klanten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.