Volg de weg
van het water

Opsporen (pers)leidingen

Kent u dat? “Deze (pers)leiding loopt zo niet, ik weet zeker dat hier ergens een leiding moet lopen!”

U weet dat er binnenkort gegraven wordt nabij een cruciale leiding, maar U kunt niet met 100% zekerheid aangeven wat de ligging hiervan is. Gevolg, veel te ruime reserves ….veel meters graven ….en dan gaat het toch nog fout. U hebt uw hoofdriool wel in beeld, maar U vraagt zich af hoe de afgaande leidingen nu exact lopen.

En dat nog los van de bereikbaarheid in woonwijken. Leidingen achter woningen, tussen de woningen door en onder schuurtjes. Als u dat in beeld brengt dan veroorzaakt dat veel overlast voor de omwonenden en dat dagen lang.

En als laatste heeft u ook nog een aanzienlijke hoeveelheid leidingen in het buitengebied liggen. U moet dan door weilanden heen en onder sloten door. Om daar uw leidingen in kaart te brengen, is veel graafwerk nodig. Overlast voor de boeren in de vorm van opgegraven weilanden en stuk gereden bermen en vele dagen werk. Nog los van of de landeigenaren hierop zitten te wachten, het immers niet hun belang.

Deze vragen en voorbeelden herkennen wij en het zijn vragen waar meerdere gemeenten mee worstelen.

U bent als beheerder verantwoordelijk voor het gemeentelijk rioolstelsel. Maar ergens weet u: het klopt niet met de tekeningen, de beheerdata is niet compleet en het voldoet niet aan de Wibon-eisen. Dat kost uw gemeente veel geld, omdat de informatie in de Wibon uw verantwoordelijkheid is.

Hoe lost u het op? De huidige oplossingen kennen veel voertuigbewegingen, hebben een hoog waterverbruik en kennen vaak een maximaal bereik van 100 tot 150 meter. Dus dat betekent (veel) graven en overlast.

U wilt uw leidingsysteem goed in kaart brengen, maar U ziet de huidige werkwijze en de daarmee gepaard gaande (hoge) kosten als bottleneck?

De Flowtracer® biedt uitkomst! Met slechts 1 toegangspunt kan de Flowtracer® tot wel 1.000 meter leiding in één keer in kaart brengen. Het tracertraject, van zowel het maaiveld alsmede de binnen-onderkant-buis (BOB), wordt in één beweging in kaart gebracht (XYZ-coördinaten). U leest de door ons aangeleverde data probleemloos in uw beheerprogramma, zodat de export naar de Wibon altijd voldoet.

Onze Flowtracer® functioneert zonder water en beperkt het aantal graafwerkzaamheden. Smalle steegjes en /of ruig terrein is voor onze 70 cm brede Flowtracer® geen enkel probleem. Naast de Flowtracer® zijn geen aanvullende partijen nodig en dat veroorzaakt minder voertuigbewegingen.

De Flowtracer® brengt uw leidingen in beeld en u bent als beheerder weer in control.

Uw beheersysteem en de Wibon zijn weer op orde en schades en onderbrekingen behoren tot het verleden. Dankzij de Flowtracer® heeft U uw leidingen veel sneller en voor veel minder kosten in beeld.

Dankzij onze Flowtracer® is het in kaart brengen van uw leidingen nog nooit zo eenvoudig geweest. Volg de weg van de leidingen: Flowtracer®.

Flowtracer® is onderdeel van Flowtrackers® BV. Wilt u meer informatie, bel dan 0487-503879 of stuur een mail naar info@flowtrackers.nl

Onze klanten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.